Dialogisch dynamisch

 

Profiel en achtergrond

 

Mijn profiel

Ik ben een verbinder die mensen kan inspireren en boeien met vernieuwende en creatieve invalshoeken en door het stellen van de juiste vragen. Ik houd van filosoferen, vind zingeving belangrijk en heb sterke idealen. Mijn passie ligt op het gebied van landbouw, natuur en sociaal maatschappelijke thema’s. Ik ben op mijn best wanneer ik nieuwe concepten kan bedenken en ontwikkelen waarbij ik partijen kan samenbrengen, waardoor 1 + 1 = 3 wordt. Door mijn houding in de dialoog, ben ik in staat écht naar mensen te luisteren en gespreksruimte te creëren waardoor iedereen op zijn verhaal kan komen. Ik heb lef en weet op het juiste moment recht voor zijn raap te zijn. Met veel eigen wijsheid en humor, sta ik bevlogen en vol inspiratie in het leven.

 

Mijn achtergrond
Ik ben nummer 4 uit een Sallands aannemersgezin. De kiem voor mijn interesse in landbouw is gelegd in mijn vroege jeugd op de dorpsboerderij van de buren. Daar leerde ik ook om liefdevol om te gaan met iemand met een beperking. Ik streefde er naar om dierenarts te worden. School vond ik niet altijd leuk, al kon ik wel leren.

 

Het verbinden met anderen heb ik al vroeg geleerd. Thuis kwamen veel mensen over de vloer, waaronder onze klanten. Ik heb geleerd hoe een ander te begrijpen en dat wil ik nog steeds.

 

Midden jaren ’80 van de vorige eeuw startte ik met de Hogere landbouw School in Deventer. Voor de derde jaarsstage ging ik naar Ierland. Een geweldige tijd en de moeder van het gezin leerde me om met aandacht te luisteren. Ik ben gaan werken op een biologisch bedrijf waar landbouw en zorg gecombineerd werden. Hier heb ik veel mensen begeleid met psychiatrische problematiek. Op deze plek werd steeds naar afstemming gezocht tussen de mens en de natuurlijke omgeving. De dialoog was mijn vehicel. Maar wel een dynamische dialoog om de ander los te krijgen. Ik voelde me happy bij een goede afstemming tussen mens, natuur, landbouw en bodem (agro-ecologie).

 

Ik ben getrouwd met Anne Marie en woon in Lettele, waar we onze eigen groene oase hebben. Hier tuinier ik en we proberen zelfvoorzienend te zijn. Het is ook de plek waar we familie, vrienden en gasten ontvangen. Gastvrij en in gesprek, dat is ook het uitgangspunt van onze Bed & Breakfast. Gasten geven me ook altijd terug dat het fijn is om met me in gesprek te zijn.

 

Door de jaren heen ben ik me altijd blijven ontwikkelen, lees veel en houd van filosoferen. Door als zelfstandige te werken kan ik doen wat ik het liefste doe: werken met mensen en dialogisch dynamisch. In de rol van trainer/begeleider/spreker/docent of hoe je me maar wilt noemen. Inhoudelijk ben bezig met:
- natuur en landbouw;
- sociaal maatschappelijke thema’s;
- zingeving en filosofie.

 

Meer over mijn carriere lees je hier.